Friday, November 18, 2011

ciri-ciri perempuan idamanku :-

1. Setia
-Kalau waktu couple tu,jgnlah nak menggatal dgn lelaki laen. Kalau setakat kawan tu boleh diterima la.

2. Jujur
-Semestinya saya tak nak yg curang dan hipokrit la waktu couple tu.

3.
Penyayang/Manja
-Haa ini yg paling saya suka kalau perempuan camni,HEHE.

4. Keperempuanan
-Maksudnya saya tak suka la yg jenis mcm lelaki,contohnya dia suka mencarut,meninggi-ninggi suara dan sewaktu dgnnya la. Faham-faham jela ye.

5. Taat perintah Allah
-Contohnya dia melakukan perkara wajib seperti solat fardhu lima waktu,kalau dia datang bulan tu takpelah. Pastu kalau dia tak sengaja tertinggal pun boleh la jgk diterima. Pastu kalau tak bertudung pun saya tak kesah,asalkan dia tak warnakan rambut.

6. Sporting/Open minded
-Ini jgk saya suka kalau perempuan yg bersifat camni,serious gembira la hidup saya.

7. Sekepala/Memahami
-Maksudnya dia boleh terima diri saya ni dgn seadanya,contohnya mcm perangai la. Pastu saya pun boleh terima dia dgn seadanya jgk.

8. Hormat orang lebih tua
-Inilah paling penting sekali,sbg contoh bila si dia brjmpa ibu bapa saya mesti senyum dan salam cium tgn. Sekurang-kurangnya dia tak kurang ajar.

9. Ikhlas
-Si dia mestilah mmpnyai hati yg ikhlas utk couple dgn saya,tak nak la yg setakat couple sbb kesian je. Mmg tak kekal la jwbnya kan.

10. Paras rupa
-Kalau nak diikutkan,mmg la nak yg cantik atau comel. Tapi kalau dpt yg biasa-biasa pun dah okay,asalkan mata saya sedap memandang si dia sudah la. Sbb kalau lawa-lawa tu susah nak jaga,kang ada je kes curang atau orang laen nak tackle.

p/s: Saya berharap agar dapat la jumpa perempuan yg mcm saya nakkan kat atas ni <3

4 comments:

  1. one day you can get it alep ;) assobrun minal iman.

    ReplyDelete
  2. semua laki nak yg terbaik. Smoga dapat apa halif nak oke. ^^ gud luck for this mission.

    ReplyDelete